TFL nieuwsbrief 2013 nummer 1

Roden, 3 November 2013

Nog 300 dagen en 14 uur te gaan tot de start op 31 augustus 2014

Ik ga “Tour for Life 2014” fietsen!
Oftewel een tocht van ruim 1265 kilometer, 19000 hoogtemeters en dat door diverse landen!

Het komt er op neer dat we in 8 dagen van Bardonecchia (Italië) naar Valkenburg fietsen. En op de route naar de Cauberg, waar de finish is, liggen ook een paar obstakels waar we dan overheen moeten fietsen. Obstakels als de Col de Lautaret , Alpe d’Huez, Col de la Croix de Fer, Col de la Madeleine, Col du Grand Ballon en nog wel wat meer van die dingen. Om dan te finishen op de Cauberg te Valkenburg.

Zondag 6 oktober heb ik de beslissing genomen om aan deze tocht deel te nemen. Ik zie het als een sportieve uitdaging.
Dat Artsen zonder Grenzen gesteund wordt is natuurlijk mooi meegenomen!
Met deze berichten wil ik jullie een op de hoogte houden van de dingen/acties en trainingen die ik of wij als team “Fietsers zonder Grenzen” doen om deze tocht zowel voor Artsen zonder Grenzen als voor ons succesvol te maken en succesvol te laten verlopen.
Ik zal ook af en toe wat cijfers doorgeven, trainingskilometers op weg naar Bardonecchia. Ik ga nog niet zo ver dat ik ook mijn bloedwaardes ga delen. Maar eigenlijk komt het er op neer dat ik jullie gewoon op de hoogte wil houden van datgene wat ik er voor doe en ga doen om Tour for Life 2014 tot een goed einde te brengen!

Sinds mijn beslissing om mee te doen ben ik ook wat meer gaan lopen. Dit schijnt toch wel een vrij goede methode te zijn om wat gewicht te verliezen. Diegene die mij kent weet dat ik niet echt het postuur van een geboren klimmer heb. Dus daar valt wel winst te behalen voor mij. Ik zeg dan ook maar; des te lichter ik ben des te meer rust ik krijg in de afdalingen!
De komende maanden zal de racefiets rust krijgen. Dan kan deze zich gaan voorbereiden op het wegseizoen 2014. Hierbij zal zeer zeker de hulp van BikeLife Roden ingeroepen worden.  Mij zelf een beetje kennende zal er nog wel het een en ander aangepast moeten worden aan de fiets. De MTB zal wat meer van stal gehaald worden en ook de sportschool zal weer bezocht gaan worden.
De komende wintermaanden is het dan ook gewoon lekker bezig blijven. Zorgen dat ik de winter goed uitkom voor het mooie weer…

Ondertussen is de eerste FzG teambespreking ook al geweest. Het was dus direct een kennismaking met de overige teamleden. Op 2 personen na was iedereen er. Het doel was om 9 renners te krijgen en een aantal begeleiders. Dit is gelukt. Het team is compleet.

Als team zijnde moet je €15.000 bijeen zien te krijgen voor Artsen zonder Grenzen. Liefst meer natuurlijk! Tijdens deze bespreking zijn er al wat acties bekend gemaakt. Zo zal er een spinningmarathon gehouden worden alsmede een wijn actie! Dit natuurlijk allemaal voor Artsen zonder Grenzen. In een van de volgende updates zal ik hier zeker op terug komen.

En tot slot wil ik iedereen bedanken die Artsen zonder Grenzen steunt door middel van een bijdrage aan hun via mijn persoonlijke sponsorpagina.
Bedankt!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.