Heerlijk voorjaarsfietsweer

Wees eerlijk! Dit is toch genieten. Heerlijk fietsweer. Dan moet je ook gewoon fietsen! Als je dit vergelijkt met vorig voorjaar is het helemaal TOP! Vorig jaar was het koud, harde wind en regen/sneeuw! Alhoewel ik moet toegeven dat dat ook wel wat heeft. Maar als je een fietstocht zoals ik in het verschiet hebt dan is dit toch beter. Het is nu geen straf om meer dan 3 uur op de fiets te zitten. Vorig jaar was je na een uur meestal wel blij als je de warmte weer in kon. De warmte van een kachel dan wel te verstaan.
Gisteren hebben we voor het eerst samen gefietst met een deel van de Tour for Life ploeg. De Krokustocht van WTC Roden. Heerlijk weer. Zonnetje. Beetje wind. We waren met ons 5 van Fietsers Zonder Grenzen. De overige 4 teamleden konden er jammer genoeg niet bij zijn. Samen hebben we deze tocht volbracht. Is natuurlijk geen straf zo’n tochtje met dit weer. Na de tocht met 2 anderen nog maar een kleine lus extra gedaan. En ook vandaag weer heerlijk een aantal uur op de fiets gezeten. U leest en begrijpt het al. Er wordt heel wat afgefietst. Die zonnestralen moet je ook niet laten lopen. Vandaag zag ik menigeen op de fiets in kort/kort. Oftewel voor de niet-kenners in KORTe broek met KORTe mouwen (dit weet ik ook pas sinds vorig jaar). Om eerlijk te zijn vond ik het toch nog wel een beetje te fris om zo enthousiast de fiets te berijden.

Was ik eerst van plan om een volgend “aangekondigd” verhaaltje te typen na 1000km. Werd dat al snel dan maar na 1250km tot de 1500km als afgelegde afstand dit jaar. Ondertussen staat de teller voor dit jaar op nog maar 1650km. Dan zullen er nu vast ook mensen zijn die denken. Schrijf dat verhaal dan maar na 1750km! Weest gerust. Na 1750 km komt er ook wel weer een stukje tekst. Hoeveel km na de 1750 weet ik niet. Maar er komt er wel eentje.

Wat de sponsoring betreft zijn we als team zijnde op de goed weg. We zijn er nog niet maar ik heb het volste vertrouwen er in dat dit goed gaat komen op redelijk korte termijn. Dat wil niet zeggen dat mensen niet meer hoeven te sponsoren. Integendeel zelfs. Het kan voor Artsen zonder Grenzen nooit genoeg zijn natuurlijk. Zij moeten verder. Verder met het helpen waar dan ook ter wereld! En ja, dit is niet gratis! Dus…
Ondertussen zijn er een 8-tal personen naar een tweetal wedstrijden van AJAX geweest.
Deze kaarten zijn beschikbaar gesteld door Fairbanks NV. Waarvoor natuurlijk mijn hartelijk dank. TOP geregeld door ze. Dit zie je ook terug in hun werkzaamheden! Er waren 4 kaarten voor de wedstrijd Ajax – FC Groningen welke door Urban Network Solutions zijn “gekocht”! En een 4-tal kaarten voor de wedstrijd van vandaag Ajax – SC Cambuur. Deze zijn door KenK Kappers te Leeuwarden gekocht. Bij hun gaat het om U! Ik denk dat deze Cambuur liefhebbers wel hebben zitten genieten vanmiddag. Van de wedstrijd dan. Wat er rond het stadion weer gebeurde is wat minder leuk. Mooi weer, mensen zijn wat eerder verhit denk ik!
Volgende week zaterdag is het dan zo ver! De spinningmarathon ten behoeven van Artsen zonder Grenzen in het Fitnesscentrum Roden. Van 09:00 tot 21:00 uur met daarna een gezellig feestje! Er is vast nog plaats. Kijk op de site van het Fitnesscentrum Roden en informeer! Het wordt in ieder geval een gezellig evenement en een gezellige dag. Ook dat is belangrijk!

Dacht ik tijdje terug het duurt nog wel even voordat de Tour for Life van start gaat. Er zijn nog maar 174 dagen te gaan voordat we starten op 31 augustus. Dat is minder dan een half jaar. Nu heb ik nog genoeg tijd om kilometers te maken. Maar er moet ook nog genoeg andere dingen geregeld worden. Hoe gaan we heen? Hoe komen de fietsen er? Wat moet er mee? En dan zullen er altijd dingen zijn die je vergeet of waar je niet aan denkt!

Ach ja….
Nog tijd zat!

Het is ondertussen wel zo ver dat het duidelijk is dat je er iets voor moet doen. Maar je moet er misschien nog wel meer voor laten. En dat is wel eens lastig. Maar je hebt een stok achter de deur!
Je moet wel om het je zelf zo makkelijk mogelijk te maken in een lastige tocht.
Ach ja…
Nog tijd zat!

Ik denk dat daar het gevaar zit. Je denkt steeds dat je tijd zat hebt om iets te doen. Te trainen. Dingen te regelen.
En dan ineens is het zo ver.
Tas inpakken fietsen in de auto en gaan….

En ik moest dat nog en zus nog en dat moest zo. Te laat!

Dus ook al duurt het nog wel 174 dagen voordat we starten. Je bent er wel mee bezig. Je zou geen vrij gevraagd hebben van je werk. Zou goeie stunt zijn.
Ik heb direct ook zelf maar in mijn agenda gekeken! Het staat er in…
Afwezig! Lichamelijk afwezig zelfs!

Volgende maand staat de Amstel Gold Race op het programma. Zaterdag 19 april 150 km door het mooie Zuid-Limburg fietsen. Heerlijk om te doen. Ik zit zelf die hele week in die omgeving om rustig wat kilometers te maken. Zondag de 20e kijken hoe het echt moet. Dan zijn de profs aan de beurt. Als het weer een beetje mee speelt is het natuurlijk fantastisch heerlijk toeven daar. Om dan vanaf maandag zelf hopelijk leuke lekkere trainingskilometers te gaan maken! Je zal het zien. Ik daar fietsen en kan natuurlijk geen enkele bult vinden om op te fietsen. Elke keer de verkeerde afslag. Volgens mij is dat nagenoeg onmogelijk daar. Ik heb er zin in. Ook deze week staat al in de agenda!

Ach ja.
Nog tijd zat!

Natuurlijk niet tijd zat. Alles moet nog geregeld worden! Dus er is genoeg te doen. En er moet natuurlijk gefietst worden. Maar alles moet goed geregeld zijn. Er mag niks mis gaan eigenlijk. Maar gelukkig heb je niet alles zelf in de hand.

Voordat ik naar Limburg vertrek zal de fiets natuurlijk nog een keer door de vakkundige handen van de mechaniekers bij BikeLife Roden gaan om deze grondig te controleren. Altijd handig zulke goede vaklui! Helemaal als je zelf het gesleutel aan je eigen fiets niet echt vertrouwd. Ik wil nog een paar andere wielen voor de fiets aanschaffen en ook daarvoor zal ik natuurlijk BikeLife vragen voor een advies. Ik hoef er niet bij te zeggen voor een goed advies. Dat spreekt voor zich bij hun!

Tot die tijd zal ik nog regelmatig op de fiets stappen om mijn kilometers te maken. Om eerlijk te zijn heb ik er ook echt lol in om gewoon zo maar  even een uurtje of 4 te fietsen. Of ligt dit aan het weer?
Na afloop van zo’n tochtje even bij De Zwerfsteen langs om effe over fietsen te praten onder het genot van een heerlijk bakje koffie! Voor groepen een ideale locatie!
Feestje regelen? Kan hier ook natuurlijk.

Nog maar 174 dagen!

Het wordt wat!
 

2 reacties op “Heerlijk voorjaarsfietsweer”

  1. Hoi Rob, Je bent lekker bezig. Tijd zat, maar het gaat snel. Heb je al een checklist opdat je niets vergeet? Wellicht een oude fietsrot even peilen? Je wordt er nooit slechter van. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.