We mogen …

Schreef ik een vorige keer dat het gewoon een goed voorjaar is om te fietsen.  Dat is het nog steeds! Dit is gewoon echt heerlijk fietsweer.
En dat blijkt ook wel uit de afgelegde kilometers in de maand maart. In die maand heb ik 1570 kilometer op de fiets gezeten.
Vorig jaar had ik al moeite om in een maand 1000 kilometer te doen. Maar goed ik moet ook wel!
Kan moeilijk mijn fiets 28 augustus uit de schuur pakken. Stof er af blazen en dan in de bus met dat ding naar Italië. Er moeten gewoon kilometers gemaakt worden!
En dat is met dit weer absoluut geen straf! Heerlijk gewoon…
Vandaag heb ik 136 kilometer gedaan en voor het eerst in kort/kort. De trouwe volgers en kenners weten nu wat dit betekend. Anders staat het in één van mijn vorige stukjes tekst!
Met het aantal kilometers van vandaag ben ik over de 10.000 op Strava geregistreerde kilometers gegaan!
Het eerste ritje was zaterdag 1 december 2012. De laatste, tot nu toe, dus vandaag.
Dit jaar heb ik nu 2.812,8 kilometer gefietst in 39 ritjes en hier heb ik 101 uur over gedaan. Rekenen maar zou ik zeggen!

In ieder geval ligt er al een goede basis voor de rest van het jaar en natuurlijk voor het einddoel. De Tour for Life 2014.
Afgelopen zondag hebben we met een groot deel van de TfL ploeg een stukkie gefietst. 8 van de 9 mannen waren aanwezig.
En voor het eerst samen fietsen dus. Het ging op zich redelijk goed. Beetje dom lullen onderweg. Is mij wel toevertrouwd natuurlijk.
Tijdens dat ritje bedacht ik me dat we over 5 maand precies afreizen naar Italië om daar de volgende dag dan te starten aan deze tocht!
Het komt langzaam sneller dichterbij! En we mogen starten. Officieel hebben we ons startbewijs binnen. Het minimum inlegbedrag is gehaald. Dus we moeten nu. Ik ook…

Dus al mijn en onze sponsoren die ons gesteund hebben om ons te zien lijden! Het is jullie gelukt…

Na deze rit hebben we wederom een teambespreking gehad. Hoe gaan we heen? Wie gaat met vliegtuig wie met de wagens?
En ook de teamkleding is de revue gepasseerd. We hebben ons tot 30 maart de tijd gegeven om shirtsponsoren te vinden.
Daarna gaat het designteam van de mogelijke leverancier hun fantasie los laten op het ontwerp. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden.
Je moet ook rekening houden met de kleuren van de logo’s van de diverse sponsoren.
We zijn in ieder geval weer wat verder met alles om deze tocht heen!

Het is nu al april De maand van de klassiekers. De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Onze eigen Nederlandse Amstel Gold Race en met als afsluiter Luik-Bastenaken-luik.
De Amstel Gold Race heeft een toerversie en daar doe ik ook aan mee. De 150 kilometer op de zaterdag fietsen en dan zondag kijken bij de profs hoe het echt moet.
Vorig jaar voor het eerst aan mee gedaan. En dat beviel goed. Het is natuurlijk ook afhankelijk van het weer. Maar het is gewoon leuk fietsen daar in Zuid-Limburg.
Vorige keer was het redelijk fris en werd het in de middag wat warmer. Laat dit weer deze lijn maar doortrekken tot en met de week na de Amstel! Komt mij wel goed uit.
Een weekje fietsen daar met mooi weer is geen straf! En dan op terras zitten ook niet natuurlijk…
Tot aan de AGR zal ik waarschijnlijk nog wel een paar ritjes doen. Komende zaterdag is de 100 mijl van Drenthe en een week later is de Kop van Drenthe toertocht.
Dus er staat nog wel wat op het programma. En ondertussen gewoon blijven fietsen. De afstanden worden langer. De intensiviteit wordt langzaam maar zeker opgevoerd.
De benen en lijf moet gaan wennen aan het fietsen. Meerdere dagen achtereen fietsen dan. Kijken hoe dat gaat! Zitvlees kweken! Zadeluren maken.
En natuurlijk moet er ook gerust worden. Moet je je rust op tijd pakken.
Joop Zoetemelk zei ooit: De tour win je in bed!
Het lichaam moet goed kunnen herstellen van de inspanningen. De spieren moeten herstellen. Dus na de inspanning maar een herstelshake nemen om het lichaam te helpen met het herstel.

Voor zo’n tocht als dit moet je echt wel wat doen. Maar je moet er ook dingen voor laten.
Misschien is dat nog wel moeilijker om te doen. Maar volgens mij ben ik op de goede weg om deze tocht tot een goed einde te volbrengen. En daar doe ik het voor. Daar doen wij het voor!
Er kunnen altijd onverwachte dingen gebeuren die roet in het eten gooien.
Gelukkig kan dat bij mij de blinde darm niet meer zijn. Maar dat geeft wel aan dat er altijd iets kan gebeuren.

Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Laten we hopen dat ik en wij dat kleine hoekje niet bezoeken. Dat zou toch echt wel jammer zijn!

Het komt echt snel dichterbij nu. 31 augustus 2014!

 

Het wordt wat…

 

Één reactie op “We mogen …”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.