Het is al juni….

Begin juni alweer! Het schiet op. Zoals ik al eens eerder schreef lijkt het nog zo ver weg! Maar het is dichterbij dan we denken. En er moet nog steeds wat gebeuren voor dat tochtje.

Natuurlijk moet er gefietst worden. En dat doe ik en wij natuurlijk. De een wat meer dan de ander. Sinds mijn vorige berichtje op 30 april heb ik toch bijna 2000 kilometer gefietst. En mijn totaal staat voor dit jaar op bijna 6.000! En er volgen er nog wel een paar. Hoeveel? Geen idee om eerlijk te zijn.

In de maand mei heb ik ook al 2 ritjes gemaakt welke langer zijn dan 200 km! De eerste was op 11 mei. En dat was niet het meest ideale fietsweer. Een week later kwam het water nog uit mijn fiets! De eerste 25 km waren droog! Daarna was dat ook gebeurt. Deze dag hebben we de toertocht “rondom stad“ gedaan en nog een stukje extra. Ach ja, of je nu een uur in de regen fietst of 7 uur. Dat maakt niet uit! Nat ben je toch al. Gelukkig was het niet koud. Dat scheelt dan wel weer. Het andere 200+ ritje was de Noorderrondrit op Hemelvaartsdag. En ook hiervoor geldt dat er nog een stukje extra gefietst moest worden! Gelukkig was het droog. Maar er stond natuurlijk wel een beetje wind. Zoals gewoonlijk in het Groninger land.
En daarnaast nog een paar toertochten en wat losse ritjes om maar zitvlees te kweken.

Ook zijn we met ons team Fietsers zonder Grenzen een weekend in Tecklenburg geweest om te fietsen en om elkaar te leren kennen! Zowel op de fiets als naast de fiets. En we hebben in een tent geslapen. Het viel me niet tegen. In eerdere berichtgeving heb ik al eens laten blijken geen groot fan te zijn van het kamperen. Nou, ik kan je dit vertellen. Nog steeds niet! Ben redelijk vlot in slaap gevallen maar was weer redelijk vroeg wakker. Er waren een aantal personen een bos aan het kappen en de vogels waren het er daar duidelijk niet mee eens. Misschien toch maar oordoppen proberen. Als dat een uurtje slaap extra scheelt is dat al mee genomen. Op zaterdagmorgen vroeg zijn we in de auto’s gestapt en richting camping vertrokken. De begeleiding was al ter plekke! Die waren in de camper al eerder afgereisd. Het was eigenlijk de bedoeling dat ze de tenten al op hadden gezet. Maar dit mocht niet zo zijn. Dus konden de anderen dat doen. Ik heb er geen ervaring mee dus dat wordt dan een van de wal in de sloot verhaal! Wel waren de stoelen al uitgeklapt neergezet om in plaats te nemen. Wat ik dan ook deed! Natuurlijk… Ik had die week nog een luxe relaxstoel bij TwinSeasons aangeschaft. Het kost wel wat maar straks moet ik er wel 8 dagen in zitten na een fietstocht van een aantal uur afzien. En wat is het dan prettig om de beentjes omhoog te kunnen doen! Beter voor het herstel. Het commentaar van de anderen was er natuurlijk volop! Maar in de loop van het wekend veranderden de meeste wel van gedachte. Die Baak is zo dom nog niet.
Maar goed we kwamen hier om te fietsen. Dat hebben we dus op de zaterdag en de zondag ook gedaan. Op de zaterdag een rit van 107 km en zondag iets van 130 km. Ik kan je nu wel dit vertellen. Er zijn klimmers bij en niet klimmers. En nog wat wat er tussen in zit. Nu zijn de klimmen daar niet echt lang maar toch… Ik behoor in ieder geval niet tot de eerste categorie. Niet vreemd natuurlijk gezien mijn postuur. Maar gelukkig ook niet tot de laatste. Zoals het nu lijkt tenminste. Wie weet welke verassingen er nog tevoorschijn gaan komen gedurende de “grote tocht”! Maar het klimmen is wel leuk om te doen. Rustig gaan zitten en ritme pakken. Ritme in je cadans en ademhaling. En dan door blijven gaan. Sommige klimmen waren mij iets te kort. Anderen daarentegen gelukkig wat korter. Percentages tegen de 20% en hoger…. Pffff…..

We hebben dit weekend gefietst en gelachen. En dat hoort zo te zijn. Ik kan wel zeggen dat het een leuke groep is! Het is een goed stel!

Het nadeel van zo veel fietsen is dat het materiaal slijt! En als er iets slijt moet het vervangen worden. Gelukkig hebben we daar de ervaren en kundige mechaniekers van BikeLife Roden voor. Ze weten waar ze het over hebben en denken mee met je. Ze hebben er iets meer kennis en kunde van dan ik heb. En dat is gelukkig maar goed ook! En ze zijn ook altijd bereid om je even snel tussen hun werkzaamheden door te helpen. Met andere woorden ..
ik ben blij met ze! Het scheelt gewoon wat ergernis.
Ik heb er een hekel aan als er een kraakje of iets dergelijks in de fiets zit! Dat ik af en toe kraak en piep is logisch. Daar train ik voor om dat zo min mogelijk te hoeven doen. Maar de fiets moet gewoon goed zijn! Dus mannen van BikeLife Roden, zoals al vaker gezegd, mijn hartelijke dank voor jullie inzet! Is toch erg belangrijk dat ik op jullie kan vertrouwen.

Ook zijn we druk bezig met het ontwerp van het tenue welke we gaan dragen tijdens de tocht. En waarschijnlijk ook al er voor. En ook voor dit geldt. Het moet gewoon goed zijn. Klaar!
Het is even een puzzel hoe en waar de logo’s van de sponsoren op het tenue komen te staan. En welke kleurstelling het gaat worden en welk design. Hopelijk komen we spoedig tot het definitieve resultaat en dan zal dit ook wel hier ergens bekend gemaakt worden! Ik ben in ieder geval benieuwd naar het eindresultaat!

En ja, het fietsen gaat gewoon door. Zoals eerder geschreven heb ik in de afgelopen periode bijna 2000 km gefietst. En het verveeld nog steeds niet! Gelukkig maar. Ik heb de afgelopen 6 dagen achtereen gefietst. Niet de afstanden die we straks moeten gaan doen. Maar toch… En dat ondanks de bezoekjes aan “Kleintje Rodermarkt” op donderdag/vrijdag en zaterdag/zondag. Dat wil dus ook zeggen dat er op de vrijdag en zondag een herstel ritje gedaan moest worden. Herstellen van wat???
Het was in ieder geval gezellig. En dat mag ook natuurlijk. Er is al eerder gezegd dat je er veel voor moet doen maar ook veel voor moet laten. Maar dit hoort er gewoon bij… En ik ben blij om te merken dat op de 6e dag de benen niet veel slechter voelden dan op de 2e. O ja, de eerste dag was Hemelvaartsdag. Die dag ruim 200 kilometer gefietst. Thuis gekomen. Snel douchen en het terras op tot vroeg… Dus dan kan je wel voorstellen hoe de benen konden zijn die vrijdag. Het was dan ook maar een kort rustig ritje! Maar het was in ieder geval een ritje. En daar ging het om. Zaterdag, zondag, maandag en dinsdag ook op de fiets gezeten! Zo af en toe ga ik aan het eind van de tocht even bij De Zwerfsteen langs om even bij te kletsen daar. Het is er altijd gezellig druk en ook een geschikte locatie voor een feestje of om een vergadering te houden. Bekijk hun website voor de mogelijkheden die ze kunnen bieden. En dan vast nog wel meer. Anders gewoon bellen!

Wat staat er nog op de planning? Steeds minder natuurlijk want 31 augustus komt steeds dichterbij. 29 augustus stappen we het vliegtuig in om naar Turijn te vliegen. Daar overnachten in een hotel. De volgende dag naar Bardonechia om de volgende dag op de fiets te stappen en met de tocht te beginnen. De daadwerkelijke tocht. Eigenlijk is hij al lang begonnen natuurlijk. Het werven van sponsoren en het trainen/fietsen als voorbereiding op.
Als alles goed gaat komen we zondag 7 september aan in Limburg. De daadwerkelijke finishplaats is nog niet bekend op dit moment! Dat is nog even afwachten. Als we het die zondag dan maar weten. Zou wel makkelijk zijn.
En dan die week er op. Lekker niks doen? Euh.. nee! Ik ben gevraagd of ik mee zou willen naar de Mont Ventoux. Het vertrek is dan woensdag 10 september. Om daar dan “even” te gaan fietsen. Ik heb gezegd dat ik mee ga. Of ik ben kapot en kan daar heerlijk nog even uitrusten. Of ik ga fietsen!
Ik hoop dat laatste. Maar goed…

 

Eerst nog de Tour For Life 2014

 

Het wordt wat!

8 reacties op “Het is al juni….”

 1. Hé Rob, misschien moet je ergens een waterdichte fiets regelen, als het water er na een week nog uitkomt …

 2. Hemelvaartdag heb ik 3x in de file gestaan vanaf Assen naar Roden.
  Ik lees nu dat jij één van de veroorzakers was. Als ik dat geweten had, was ik uit de auto gestapt in plaats van me in de auto op te vreten.
  Petje af Rob, zet em op.

  1. Hoi Giny,

   De Noorderrondrit was boven Groningen. En zo ver mijn topografische kennis gaat is dat niet de file Assen Roden geweest! Dus je hebt je terecht zitten opvreten in de auto! Weer hele zorg minder…

 3. Ben trots op je prestaties Rob. Vind het ook leuk je verhaal en betrokkenheid te lezen. Je kunt het. Je haalt het. Als ik de finisch wil zien lees ik nog wel waar de strijdlijn is waar je als eerste binnen komt. Denk dat ik dat wil meemaken om je als winnaar te zien.
  GvD

 4. Hallo Rob,

  Je hebt de zomertijd voor dit beest nog niet ingesteld. Jij als A zeerder moet dat toch kennen kunnen.
  GvB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.