Nog een maand!!!

Eerst even een logistiek iets voor mijn (onze) trouwe supporters. In tegenstelling tot eerdere berichten is de finish niet 7 september op de Cauberg (jammer genoeg).
Maar in Landgraaf op het Pinkpop terrein!  7 September dus. Landgraaf…
Dus een ieder die ons graag ziet finishen en daar ook bij wil zijn dan weten jullie het vast. Boek op tijd uw verblijf. Het wordt druk…

Nu effe tot de orde van de dag!

28 juli 2014! Dat wil dus zeggen dat er nog een maand te gaan is.
29 augustus stappen we in het vliegtuig naar Turijn om daar een nacht in een hotel te verblijven.
Zaterdag 30 augustus naar Bardonechhia. Kunnen we rustig aan kijken wie en wat er allemaal binnen komt aan deelnemers en begeleiders voor de Tour for Life.

En dan zondag 31 augustus!!!
De start van dit evenement. Ik ben echt erg benieuwd hoe het allemaal zal gaan.
Zelf heb ik er aardig wat kilometers op zitten al. Bijna 9000. Dat zijn er meer op de fiets dan dat ik in de auto heb gezeten. Goede zaak natuurlijk…
Is belangrijk al dat fietsen. En ook een noodzakelijk “kwaad”.
Nu is dit laatste een beetje raar gezegd. Het is leuk om te doen. Gelukkig nog wel.

Maar alleen op de fiets zitten is ook niet goed. Rust is ook belangrijk. Misschien nog wel belangrijker dan het fietsen zelf.
Zoals Joop al eens zei: De tour win je in bed!
Als ik Joop zeg dan neem ik aan dat iedereen weet dat dat Joop Zoetemelk moet zijn.

Op de achtergrond gebeurt ook nog het een en ander natuurlijk. De shirts zijn in de maak en zijn hopelijk binnenkort klaar.
Toch weer een stapje dichterbij het eindplaatje! Er is sportvoeding gergeld voor onderweg. Alhoewel je natuurlijk uit moet kijken met een ander merk te gaan nemen dan wat je zelf gebruikt.
Je zal de eerste niet zijn wiens maag gaat protesteren tegen dit andere smaakje in andere samenstelling. En dat is ook niet echt fijn. Ik neem aan dat mijn teamgenoten nog steeds het oog
hebben laten vallen op die zelfde relaxstoel welke ik heb aangeschaft via TwinSeasons!
En voor de fiets dient er reservemateriaal te komen. Banden. Zo wel binnen als buiten banden. Reservespaken voor het geval dat…
Zelf extra fietskleding regelen tegen het mogelijk slechtere weer! Hoop van niet natuurlijk. Alhoewel er van mij best wel een etappe tussen mag zitten waar het regent.
Dan liever niet het hooggebergte. Afdalen in de regen… hmm… Lijkt mij niet de meest leuke hobby. In de Tour de France zie je ze natuurlijk ook hard naar beneden gaan.
Alleen die kerels weten dat er geen verkeer van de andere kant komt. En dus de bochten wat ruimer kunnen nemen. Het is zo lullig als wij dat doen en….
Niet echt de bedoeling om het zo te willen doen. Het blijft oppassen!
En je bent niet de enige op de weg. Ook je medefietsers kunnen een onverwachte beweging maken en …

In de maand juli heb ik wat minder gefietst dan in de maanden hiervoor. Een beetje rust ingebouwd om straks nog een week of 2 goed te trainen en daarna afbouwen naar de rit zelf.
Ook ter afwisseling weer op de 29er gezeten. Is toch weer iets anders fietsen dan op de race. En natuurlijk niet alleen ter afwisseling.
Ook weer even voor het wennen. 9 augustus vindt De Veldslag om Norg plaats. Een 100 km (of 70km )  lange tocht welke uit 3 lussen van ongeveer 33 km bestaat.
Inschrijven is nog mogelijk voor dit evenement welke voor de eerste x georganiseerd wordt. Hopelijk is het een blijvertje! Altijd leuk!!!
Maar dat is dus een welkome afwisseling die 29er.

Toch moeten er nog kilometers op de racer gemaakt worden. Is natuurlijk ook de bedoeling. Afgelopen zaterdag samen met een teamgenoot naar Tecklenburg geweest om daar wat te fietsen.
We hebben de Doreberg deze dag 10x gedaan. Nu is het niet een hele lange klim. Vanaf de weg maar 2 km en als je vanuit het dal komt dan is het wel 3 km omhoog fietsen.
Al met al toch een km of 30 omhoog gefietst. Het blijkt wel weer dat dat toch wel iets heel anders is dan hier op het vlakke trappen.
En dat in Tecklenburg is weer iets heel anders dan de echte bergen in de Alpen. Dus ja…
Zoals ik al eens eerder heb gezegd. Het gaat om duurvermogen en herstelvermogen! En je zelf de kop niet gek laten maken en als een malle de eerste meters om hoog te willen knallen.
Het voordeel is wel dat als je dat doet je er erg snel achter bent dat dat niet de manier is! Als ik dat wel zou kunnen dan had ik gisteren in Parjiis wel wat rondjes gereden…

Eigenlijk zijn we er wel aan toe om met die tocht te beginnen. Een ieder van ons team organiseert trainingskampen in europa. Waarbij Frankrijk en Italië toch wel geliefde oorden zijn.
Ze noemen het vakantie. Maar voor de fietsers is het een trainingskamp en voor de medereizigers dubbel rust… Die vervelende kerel zit gelukkig weer op de fiets.
Kunnen de dames relaxed winkelen (zeker weer een vooroordeel?) De kids rustig in het zwembad.
Ach ja… het is maar voor 1 keer dat ik dit ga doen zeggen ze er dan ook nog bij. Tot dat…

Ik denk dat het echt afwachten wordt hoe het tijdens de Tour for Life gaat. Stel dat je het echt leuk vindt.
Wat dan? Volgende jaar weer? Of voor een ander doel.. Of jaartje overslaan… Of gewoon niet weer! Kan ook nog.
Afwachten dus.

Tot nu toe is het gewoon leuk om te doen. Maar naarmate de datum van vertrek dichterbij komt zal de gezonde spanning ook wel toe gaan nemen. Ik heb er zin in…
En volgens mij hebben mijn teamgenoten en de overige deelnemers er hopelijk ook zin in. Het is natuurlijk niet alleen fietsen wat de klok slaat daar. Het is wel het hoofddoel
maar het mag ook gezellig en leuk zijn op de camping. Bij een ieder zal de vermoeidheid toe gaan slaan en gezamenlijk moeten we het doen. Je kan een ander helpen!
Maar ja..  Camping.. tenten.. slapen…

Zoals Joop al eens zei: De tour win je in bed!

Het wordt wat!

Één reactie op “Nog een maand!!!”

  1. het enthousiasme spat er nog steeds van af. Dus dat zit wel goed Rob! Succes deze week. Ik dacht al waar zat je toch …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.