Dag 3. De eerste etappe…

Eindelijk dan. De dag van de start.

Bij het ontwaken zegt Raymond. Ik ben nu al kapot maar gelukkig hebben we morgen een echte etappe. Dag 1 moest nog beginnen.
Smorgens vroeg wakker en dan de laatste voorbereidingen treffen.
Fietskleding aan , eten voor overdag en drinken regelen.
Een gezamelijke start. Ploeg voor ploeg starten. Wij eindelijk ook op pad. Werd nog een teamfoto genomen. Daarna op de fietsen starten.
Net als in de tour de france was vanuit de start de eerste demarage ook een feit. Klaas was weg. Na 20 meter vroeg Erik al of dit ook al de klim was. Ja dus.
Bovenop de Echelle op elkaar gewacht. Gezamenlijk naar beneden gegaan. Daarna volgde de klim van de Lauteret. Bovenop werd er weer gewacht tot het team compleet was. Behalve erik was een ieder er. Toch besloten om gezamenlijk te gaan dalen. Dat gezamenlijk duurde een paar 100 meter en de groep lag alweer uit elkaar. Tijdens deze afdaling kwamen we door een aantal tunnels. Verlichting was wel een bijna noodzakelijk kwaad. Maar we zijn er veilig doorheen gekomen.
Na deze afdaling begon de slotklim naar de top van de nederlandse berg. Veel over gehoord natuurlijk. Zelf nooit omhoog gefietst. Dus dit werd mijn vuurdoop op de Alp.
Pfff… niet echt eenvoudig deze bult. Ik ben vrij rustig omhoog gefietst. Niet te gek doen. Er komen nog 7 dagen. Het viel me niet mee. Percentages van boven de 8% continu met uitschieters naar 12. Het voelde op sommige stukken wel wat steiler. Een berg waar je niet te hard van stapel moet lopen. Want hij wordt er niet eenvoudiger op. Maar ik ben weer heelhuids boven gekomen. Moest 1x van de fiets af omdat de ketting er naast liep. Net op het moment dat ik naar het grote blad schakelde om een van mijn fabuleuze eindspurts in te zetten. Dat ging dus effe niet door. Daarna in rap tempo de finish overschreden.
Bovenop nog een heerlijke massage gekregen. En met Arno rustig naar beneden gefietst.
Op de camping stonden de tenten keurig al opgezet. Tenten inrichten. Nog een gezamelijke meeting gehad. Daarna onder de wol voor de 2e etappe. De Koninginnerit….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.