Dag 5 Grote Ballon en de hondsrug…

Was weer erg vroeg vandaag. En het vervelende is dat er in die franse dorpjes ook kerkklokken zijn die erg vroeg hun lawaai laten horen. Om 4 uur hoorde ik het al. En er werd weer redelijk gezaagd Om 6 uur weer reveille. Te vroeg. Gelukkig was het niet echt koud. Dus weer in de rij voor toilet en eten.
LEUK k(r)amperen dit zo. Maar goed. Nog 3 nachtjes te gaan. Ik tel de dagen niet af maar de nachten.
Dan de etappe van vandaag. Over Hundsrück en Le Grand Ballon. Waren dat de enige bultjes maar geweest. Daarna waren er nog wel een paar hoogtemeters extra.
Weer op de fiets vandaag dus. 129 km. Korte etappe. Maar qua tijd niet echt. Uurtje eerder binnen dan gisteren. En dan ook nog heerlijk in de zon op terras gezeten met Raymond langs het parkoers. De overige renners aanmoedigen.
Op de eerste km na was het een redelijke rit. Zelf in de klimmen even op gang komen en kon makkelijker druk houden met een zwaarder verzet. Goede training deze week dus…
De overige mannen waren weer redelijk rap in de koers zoals Roy het noemt.
Wat wel weer een heerlijk iets was vandaag was het weer. Weinig wind. En de woei die er staat kwam zowaar uit het zuiden.En dan het zonnetje. Hij was er bijna de gehele dag. Behalve op de Ballon leek het effe mis te gaan. Maar gelukkig was dat niet het geval. Heerlijk bijna de gehele dag in de zon gereden en genoten van en met de overige deelnemers. Maak met menigeen een korte babbel en we lachen wat af. Zelfs de cameramensen weten mijn naam al. Hopelijk niet al te veel negatieve beelden. Ik probeerde in de camera wel moeilijk te kijken. Hopelijk is dat gelukt en lijkt het ook nog alsof het echt zwaar is.
op zich lijkt het redelijk goed te gaan met een ieder. Alleen Arno is gisteren uit koers gegaan vanwege een defecte knie. Vandaag heeft hij ook niet mee gereden. Hopelijk morgen weer. Hij gaat het proberen. Hopelijk lukt het…
Morgen een relatief “vlakke” etappe. Er zijn plannen om morgen als team het ritje te gaan doen. We zullen het meemaken.
Straks de spullen weer klaar leggen voor morgen.
Je zou toch zeggen dat je na zoveel nachten slecht eindelijk eens goed moet slapen.
Ik hoop het …

Morgen weer koers…
pfff…

Nog 3 nachtjes te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.