Nog effe iets….

De Tour for Life 2014 is achter de rug.

In 8 dagen tijd van Bardonecchia naar Landgraaf fietsen. Welke gek doet dat nu?
Ik dus. Samen met nog een ruim 300 gekken!
De getallen zijn afkomstig van mijn fietscomputer. Dus er kan een kleine afwijking in zitten! Maar in deze 8 dagen heb ik 1.285,1 kilometer gefietst. En dit dan over beruchte en befaamde alpen cols als de Croix de Fer, De Alp D’Huez, Madeleine. Ook over minder bekende bulten! Door de Vogezen en de Jura. De Ardennen en Zuid-Limburg. In totaal heb ik 20.873 hoogtemeters gefietst. Dus omhoog gefietst wil dat zeggen! En What goes up must come down. Elk nadeel heb zijn voordeel!In totaal heb ik 57 uur 26 minuten en 5 seconden in het zadel gezeten of op de pedalen gestaan! In deze tijd en kilometers heb ik 39.281 caloriën verbrand. En dat moet er ook weer bij gegeten worden!

Dit jaar heb ik tot en met vandaag 11.159,5 kilometer gefietst in bijna 400 uur. Voordat de Tour begon had ik er bijna 10.000 km op zitten. Meer dan genoeg voor het duurvermogen!

Ik heb meer uur op de fiets gezeten dan dat ik daadwerkelijk geslapen heb! Dat zou andersom moeten zijn.

Al met al is het een heerlijke fietstocht geweest.
Het weer speelde daarin een belangrijke rol. De eerste dagen zon maar met een redelijk frisse noorderwind tegen. Dit maakte het voor velen toch wel redelijk zwaar. Knie problemen staken op. Te zwaar trappen en te koud. Met als gevolg de knietjes in de problemen.
Zelf ben ik er ongeschonden doorheen gekomen. Behalve een beetje zadelpijn was er niks aan de hand. Dat probleem was de laatste 2 dagen ook weer weg! Dus op zich er vrij relaxed doorheen gekomen. Dit in tegenstelling tot anderen. Mensen die niet meer fatsoenlijk van de fiets af kwamen. Niet meer zelfstandig konden lopen. Die hebben het echt zwaar gehad!

Zou je het weer doen? Zou ik het weer doen?
Als het op het fietsen alleen aan zou komen zou ik direct ja zeggen! Maar voor deze tocht en ook andere tochten is er vaak een Goed Doel waar je geld voor op dient te halen. En ik weet niet of je elke keer weer om geld kan gaan vragen aan een ieder. Er zijn vast mensen die je blijven steunen. Maar anderen zien je weer aankomen…

Al met al heb ik een erg leuk fietstochtje gehad. Veel gelachen en geluld onderweg. Anderen geholpen onderweg. Op de campings heerlijk relaxed met de andere teams een beetje gekletst en geouwehoerd.
Wat dat betreft was zelfs het kamperen nog wel leuk. Alleen dat slapen in een tentje. Met gesnurk, hoesten, kerkklokken, opengaande ritssluitingen van de tenten, muziek, gepraat… en wat nog meer!

Ook wil ik al mijn sponsoren bedanken voor hun gulle gift! Zonder jullie kon dit niet. Misschien dat ik ooit weer een beroep op jullie doe en dat men dan wederom mij in staat stelt om een dergelijk evenement mee te mogen maken. Want het was gewoon LEUK!

Het was wat!!!

Straks maar weer effe fietsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.