Even voorstellen…

Rob van Baak
Nationaliteit            Nederlandse
Geboorte datum    12 juni 1967
Geboorteplaats      Hilversum
Woonplaats           Roden
Werk                      Systeembeheerder bij de Gemeente Noordenveld
Na een aantal jaar, ongeveer 38, aan het spelletje voetbal gedaan te hebben doe ik volgens de kenners nu aan een echte sport. Ik FIETS dus. Ik heb de afgelopen decennia wel vaker op een racefiets of mountainbike gezeten natuurlijk. Dat was dan voor erbij. Begin 2000 ook de toerversie van Luik Bastenaken Luik gereden. Dat kon altijd mooi in de zomerstop om dan in augustus het voetballen weer op te pakken. In 2012 gestopt met voetbal.
Sinds het vroege voorjaar van 2013 is het fietsen niet meer iets voor erbij. De Amstel Gold Race stond op het programma. Daar moest wat voor gebeuren. Dus fanatiek aan het fietsen gegaan. Dat beviel en bevalt mij erg goed! Zodoende heb ik in 2013 genoeg kilometers gefietst. Ondertussen was ik gevraagd om na te denken over deelname aan TOUR FOR LIFE. Een hele uitdaging! Zowel op sportief als op maatschappelijke vlak een uitdaging. Dat eerste past zeker in mijn straatje en het tweede vormt de slagroom op de taart voor deze tocht. Je hebt tenslotte een dubbel doel. Deze tocht sportief volbrengen en het steunen van Artsen Zonder Grenzen. Voor beide doelen moet veel gedaan worden. Na hier lang en goed over nagedacht te hebben heb ik dus gewoon JA gezegd.
Dit in de wetenschap dat er enkele bergjes en heuveltjes bedwongen moeten worden gedurende de 1265 af te leggen kilometers. Voor diegene die mij kennen weten dat ik niet gezegend ben met het ideale klimmerspostuur om deze hoogtemeters makkelijk weg te fietsen. In 8 dagen 1265 kilometer fietsen door de o.a. de Alpen, de Vogezen, de Ardennen…. Dat wordt wat!En ARTSEN ZONDER GRENZEN wordt financieel gesteund zodat zij hun goede werk voort kunnen zetten en hopelijk kunnen uitbreiden! Want het is duidelijk dat hun hulp hard nodig is waar ook ter wereld!
Het doel voor 2014 is dan ook om 31 augustus 2014 zowel lichamelijk als geestelijk (kom maar met de opmerkingen) goed te zijn. En dat gedurende 8 dagen zo te houden om deze fysiek en mentaal zware tocht te volbrengen. Want als je het doet doe je het goed. Helemaal als het leuk is om te doen. Vraag mij maandag 8 september 2014 of het leuk was. Er zullen zeker momenten zijn dat ik het niet leuk vindt tijdens de Tour For Life.
Maar ik ben er van overtuigd dat er meer momenten zullen zijn die wel leuk zijn!
Het wordt wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.