Tour for Life

Het evenement

 

Tour for Life is een schitterende, 8-daagse wielertocht. In een ploeg van negen renners en drie begeleiders fietsen we van de Italiaanse Alpen naar de Cauberg in Nederland. Iedere dag staat er een nieuwe bijzondere etappe te wachten, van gemiddeld zo’n 150 kilometer.

31 augustus 2014 zal het startschot in het Noord Italiaanse bergdorp Bardonecchia vallen, om vervolgens na 8 loodzware etappes op 7 september te finishen op de Cauberg in Valkenburg. Ca. 1300 kilometers en 19000 hoogtemeters zijn dan overwonnen, dwars door de Franse Alpen, de Jura, de Vogezen en de Belgische Ardennen.

In deze monstertocht zullen naar verwachting 1500 renners starten waar ook nog eens 480 vrijwilligers en 350 teambegeleiders bij betrokken zijn. Een ploeg moet minimaal uit 6 en maximaal uit 9 renners en 2 begeleiders bestaan. Een snelle rekensom leert ons dat we met ruim 1300 mensen elke dag van camping naar camping trekken. Hier komen natuurlijk nog de auto’s, campers en een stuk of wat vrachtwagens bij, een hele karavaan dus, een indrukwekkend gezicht. De afspraak is dat iedere ploeg naast het inschrijfgeld minimaal 15000 euro aan sponsorgeld mee moet brengen. Dit sponsorgeld komt uiteraard geheel ten goede aan Artsen Zonder Grenzen. In de afgelopen jaren (vorig jaar 5-jarig jubileum) werd ruim 4 miljoen euro bij elkaar gefietst.

Geweldige sfeer

Samen beklimmen we wereldberoemde cols, op loodzware trajecten. Het uitzicht onderweg is waanzinnig. Besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte weiden en steile afdalingen bij strakblauwe lucht wisselen elkaar af. Ook de sfeer binnen het peloton willen we meemaken. We worden, zeker op zware momenten, van alle kanten aangemoedigd. Door renners én hardwerkende vrijwilligers. De prachtige route, het doel, de saamhorigheid, de fysieke en mentale inspanning, het teamwork maar bovenal de sfeer in het kamp zal de tour een ervaring voor het leven maken.

 

Breek alle records!
Als renners zijn wij ambassadeur van Artsen zonder Grenzen, strijders voor noodhulp. Met onze ploeg halen we minimaal 15.000 euro aan sponsorgeld op.

Elke euro die we binnenhalen is ongelooflijk hard nodig. Want Artsen zonder Grenzen helpt overal ter wereld! Wij knokken daarom voor elke euro en gaan zelfs voor méér dan 15.000 euro. Voor al die slachtoffers van rampen, oorlogen, epidemieën.


Stichting EMO Foundation

De stichting EMO Foundation organiseert evenementen voor goede doelen, en organiseert de Tour For Life in opdracht en ter ondersteuning van Artsen Zonder Grenzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.